Laden...
Brancheverenigingen

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) zet zich in voor mensen met een beperking en wil dat zij het leven kunnen leiden dat zij willen. De vereniging wil dit doel bereiken door organisaties in de gehandicaptensector te ondersteunen, door een maatschappelijke positie in te nemen en door innovatieve ontwikkelingen te stimuleren en beschikbaar te maken. De leden van de vereniging zijn organisaties die gehandicaptenzorg bieden. De VGN behartigt de belangen van de VG-aanbieders. Daarnaast ontsluiten zij kennis via het Kennisplein Gehandicaptenzorg.

De VGN is de branchevereniging van de (forensische) (SG)LVB-aanbieders. De VGN organiseert periodiek een “forensisch netwerk”. Dit zijn themabijeenkomsten voor beleidsmedewerkers van VG-aanbieders die werkzaam zijn in de forensische zorg.

De VGN is opdrachtgever van het Programma KFZ voor de subsidiestroom LVB-zorg. Het EFP heeft periodiek overleg met VGN over lopende ontwikkelingen. In samenwerking met VGN onderhoudt het EFP een landingspagina op het Kennisplein Gehandicaptenzorg met informatie over forensische zorg.