Laden...
Kwaliteitsinstituten/Systemen

NVvP

NVvP staat voor Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Ruim 3500 psychiaters en psychiaters in opleiding zijn lid van de vereniging. De vereniging zet zich in voor goede psychiatrische patiëntenzorg in Nederland. De psychiatrische zorg in Nederland is van kwalitatief hoog niveau en dit wil het NNvP graag behouden. Dit doen ze door kwaliteitsstandaarden te ontwikkelen die psychiaters ondersteunen bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Het doel van de vereniging is de bevordering van de psychiatrie, de bevordering en stimulering van opleiding en scholing en de bevordering en bewaking van de kwaliteit van psychiatrie. Het NNvp heeft een afdeling forensische psychiatrie. Het doel van deze afdeling is het vormen van een netwerk van psychiaters werkzaam in de forensische psychiatrie waarbij kennisdeling, consultatie en ontwikkeling centraal staat.

Het NVvp wordt betrokken bij de ontwikkeling van forensische zorgstandaarden en -modules. Ook is het NVvP vertegenwoordigd in de voorbereidingsgroep forensische prestatie-indicatoren. De NVvP is lid van het Bestuurlijk Overleg Forensische Zorg dat opdrachtgever is voor de implementatie van het kwaliteitskader Forensische Zorg.

Het NVvP heeft online patiënteninformatie beschikbaar over een aantal psychiatrische ziektebeelden voor extra ondersteuning naast voorlichting door psychiaters.

Gerelateerde onderwerpen