Laden...
Brancheverenigingen

De Nederlandse GGZ

De Nederlandse GGZ laat zich leiden door vijf ambities: aanpak van de wachtlijsten, kindermishandeling vroegtijdig signaleren en voorkomen, niemand sterft radeloos en eenzaam door zelfmoord, geen stigma’s meer over psychische problemen en de best mogelijke geestelijke gezondheidszorg. Via waardenetwerken worden kennis en innovaties gedeeld en worden er nieuwe samenwerkingen gevormd. De Nederlandse GGZ behartigt de belangen voor een betere geestelijke gezondheidszorg. De vereniging heeft zo’n 100 instellingen en ruim 89.000 professionals (meer dan 90 procent van de sector).

De Nederlandse GGZ is de branchevereniging van de (forensische) GGZ-aanbieders. Het aandachtsgebied forensische zorg is ondergebracht bij het Waardenetwerk Zorg en Veiligheid, het Forensisch Netwerk en het FZ-beraad.

Het EFP werkt nauw samen met de Nederlandse GGZ waar het gaat over kwaliteitsontwikkeling. Het Forensisch Netwerk is voor het EFP het aanspreekpunt als het gaat over besluitvorming rond projecten. Het Forensisch Netwerk keurt de jaarplannen en -verslagen van het EFP goed. Het Forensisch Netwerk is opdrachtgever van het Programma KFZ.

Factsheet over Forensische Zorg

 

De Nederlandse GGZ

Neem contact op